VISIE

Observeer, Anticipeer en Innoveer.

Bij Amsterdam Grapes werken we binnen alle dimensies van de wijnwereld. We hebben een prachtige foodtruck, oesterbar, cocktailbar en nog veel meer waarmee we elk evenement een persoonlijke touch geven. We taxeren wijnkelders en verkopen de mooiste vintagewijnen op onze webshop, en last but not least hebben we onze eigen import wijnen. Bij Amsterdam Grapes kijken we ook naar de toekomst, zo zijn alle wijnen die wij zelf importeren volledig biologisch geproduceerd. De wijnen waarmee wij werken tijdens proeverijen en evenementen zijn ook grotendeels afkomstig van biologische producenten. Op deze manier hopen wij een bijdrage te leveren aan het behoud van de planeet.

OPRICHTER AMSTERDAM GRAPES

Noah Duijst

Tijdens mijn eerste studie, Hotel-en Eventmanagement aan de Hoge Hotelschool heb ik mijn passie voor wijn ontdekt. Ik moest in mijn tweede jaar een stage zoeken en kwam terecht bij wijncafé Lefebvre in Utrecht. De sommelier, die destijds aan het werk was heeft echt een vuur in mij aangewakkerd en dat vuur is nooit meer gedoofd. Nadat ik de smaak te pakken kreeg heb ik voor mijn minor het vak ‘Wines of the World’ gevolgd in New York, en ook heb ik WSET level 3 behaald omdat ik aan de slag wilde als sommelier bij mijn toenmalige werkgever. Vanwege het drukke rooster van mijn tweede studie (Chinastudies) ben ik gestopt met werken in de horeca en zo kreeg ik een bijbaantje in een wijnhandel in Amsterdam. Ik had al langer het plan om samen met Jim, de andere oprichter van Amsterdam Grapes, samen te gaan ondernemen maar we wisten nog niet zo goed hoe en wat. Ik handelde al wat in oude wijnen en op een dag kregen wij via deze oude wijnhandel een buitenkans om te beginnen met onze eigen wijnimport. Een droom die uitkwam! Zo is het balletje gaan rollen en werd Amsterdam Grapes geboren. Jim en ik zijn beide ook echt liefhebbers van wijn, en maken er een sport van om altijd op zoek te gaan naar verborgen parels in een wijnwereld die nog voor een groot deel niet of nauwelijks ontdekt zijn. Ik ben in mijn nog relatief korte loopbaan in de wijn veel mensen tegengekomen die er blind van uit gaan dat bekende wijn goed is, en onbekende wijn automatisch minder goed. Dit gaat zeker op voor een aantal grote huizen, maar een groot deel van de wijnhuizen die niet als gerenommeerd worden beschouwd maken uitstekende wijn. Het is de missie van Amsterdam Grapes om ook deze verborgen prachtexemplaren voor te stellen aan het grote publiek.

Noah Duijst

OPRICHTER AMSTERDAM GRAPES

Jim van der Scheer

Al sinds het begin van de middelbare school ben ik werkzaam geweest binnen de horeca. Hier begon mijn liefde voor hospitality dan ook, en daarbij het verzorgen van iemands avond. In mijn tienerjaren kwam ik er dan ook snel achter dat een geslaagde avond uit erg afhankelijk is van kwalitatief goede gerechten, wijnen en service. Naar mate ik ouder werd, werd mijn passie en interesse voor wijn ook groter en groter. Medeoprichter van Amsterdam Grapes en vooral wijn freak Noah Duijst wist me echt te overtuigen van de prachtige kant achter de fles en zo begonnen wij samen Amsterdam Grapes. Nu staan we zelf aan de basis van het verzorgen van kwalitatief goede producten. Naast mijn liefde voor hospitality ben ik tijdens mijn international business studie jaren enorm geïnteresseerd geraakt in het concept van een ‘supply chain’. Ik heb daarom ook de keuze gemaakt om naast mijn werkzaamheden voor Amsterdam Grapes te beginnen met de master supply chain management aan de universiteit van Tilburg. In de huidige wijnindustrie worden bedrijven constant geconfronteerd met de steeds veranderende vraag naar hun producten, strikte regelgeving en toenemende prijsconcurrentie. Mijn doel is daarom ook om een beter begrip te krijgen van de supply chain-uitdagingen in de wijnindustrie met perspectief op de inkomende, productie- en uitgaande processen en het bieden van effectieve oplossingen om Amsterdam Grapes een concurrentievoordeel te geven en te slagen op mondiaal niveau.

Jim van der Scheer

Samen kijken naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Laat uw e-mail adres achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Winkelwagen

Je winkelmand is leeg.

Shop
Onze services

Om het u gemakkelijk te maken tonen we hier alle services met het bijbehorende offerte formulier.